Καλως ορίσατε στο παράξενο μυαλό μου

Ο κόσμος είναι γεμάτος από μαγικά πράγματα που περιμένουν υπομονετικά το πνεύμα μας να γίνει πιο οξυδερκές.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Στο παράξενο μυαλό μου...(2)

Και πάλι αυτό το μυαλό μου δημιούργησε σκέψεις,αλλά δεν φταίει αυτό η μουσική φταίει.Ή μάλλον όχι δεν φταίει κ αυτή που "τεμαχίστηκε" σε τόσα είδη.Ξέρετε τα γνωστά( και άγνωστα για μένα) είδη metal,rock,pop,έντεχνα,λαικά και όλα αυτά τα ονόματα που δεν ξέρω.Με ρωτάνε τι μουσική ακούω?Η απάντηση είναι φυσικα "ό,τι μου αρέσει"...Η μπορεί να ακούσεις και το άλλο "κοίτα τι ακούει ο ηλίθιος.χαχαχαχ"...Η μια "κατηγορία" τα χει με την άλλη,η άλλη με την μία..Γιατί αν ακούσω ένα μελαγχολικό τραγούδι να γίνω emo,το έχω ακούσει κι αυτό, κι αν ακούσω ένα λαικό να μου λένε ότι έπεσα σε κατώτερη κοινωνική τάξη?...Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να ακούει μία υποτιθέμενη κατηγορία για να να είναι και στην υποτιθέμενη ομάδα?Όχι,για μένα η μουσική είναι μία...είτε περιλαμβάνει πιάνο με βιολί,είτε μπουζούκι,λαούτο,ηλεκτρικη κιθάρα,κλαρίνο κ.ο.κ...Στο παράξενο μυαλό μου και σε ακόμη λίγα,όπως φαίνεται, η "απόριψη" ενός τραγουδιού δεν έρχεται μόνο και μόνο από το άκουσμα της" κατηγοριάς" αλλά από το άκουσμα του ίδιου του τραγουδιού.Αν αυτό μπορεί και σε ταξιδευει στα μέρη όπου εσύ θες να πας τότε το αγάπησες,αγάπησες τη μουσική,το στίχο,το τραγούδι είτε η μουσική έχει τον έναν είτε έχει το άλλον ρυθμό και όργανο...Ναι έχω να ακούσω πολλά,ότι το παίζω μουσικός,ξερόλας και διάφορα τέτοια που μου αρέσουν...Απλά να ξέρετε ότι το ίδιο γατάκι που κοιμάται στη φωτογραφία θα μπορούσε να κοιμηθεί και πάνω στο μπουζούκι και πάνω στα ντραμς και σε όλα τα μουσικά όργανα..;-)...2010 λοιπον...

5 σχόλια:

  1. Κατ' εμέ, καλά κάνεις και δεν περιορίζεις τα μουσικά σου ακούσματα σε ασφυκτικές φόρμες και καλούπια.
    Και το γατάκι στην εικόνα είναι πανέμορφο. =D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα αν μου αρέσει κάτι δεν θα το ακούσω επειδή έχει μια ταμπέλα?με ποια λογική?...πραγματικά είναι πολύ γλυκούλη το γατάκι...(αν και τα δικά μου είναι καλύτερα)... =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε μου συμφωνω απολυτα μαζι σου!νιωθω το ιδιο...και καθε φορα που ακουω κατι με ταπελωνουν και διαφορετικα. Γιατι δηλαδη να μην μπορω να ακουω απολα? γιατι υπαρχει τετοια προκαταληψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπάρχει προκατάληψη γιατί κάθε τραγούδι πρέπει γία κάποιους να απευθύνεται και σε μία ομαδα,αυτό που γράφω και πάνω...υπάρχουν τραγούδια σ όλα τα "είδη" που πραγματικά αξίζουν και επειδή είναι κάτι πρωσοπικό κατ εμέ δεν πρέπει να υπάρχουν προκαταλήψεις..."όταν αρχίζει η μουσική η λογική πεθαίνει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες τα ρε φίλε μου πες τα !Εγώ προσωπικά ακούω ΤΑ ΠΑΝΤΑ..Για όλα τα είδη μουσικής υπάρχει κάτι καλό και το λέω!Όταν όμως έρχεται ο κάθε μεταλλάς και μου λέει "τι @@@@ λαϊκά ακούς" ή έρχεται ο Hip Hopas με στυλ "εγώ έχω ζήσει τη ζωή από πρώτο χέρι και εσύ είσαι από τον πλανήτη Άρη , ε .. εκεί τα παίρνω!Δηλαδή εγώ πώς ΣΕΒΟΜΑΙ;;Ένα άλλο είναι αυτό με την ποιοτική μουσική..Υπάρχουν τόσα πράγματα στη ζωή για να κερδίσεις αυτήν την λεγόμενη ποιότητα..Είναι όλα θέμα διάθεσης και γούστου..δε θα χαρακτήριζα κάποιον που ακούει σκυλάδικα ενώ ασχολείται με ποίηση αντιποιοτικό κτλ κτλ ..ούτε επίσης θα κατέκρινα αυτόν που ακούει σκυλάδικα και δεν κάνει τίποτα δημιουργικό..ο καθένας φροντίζει για τον εαυτό του(ίσως το τράβηξα λίγο παραπάνω αλλά οι μουσικές προτιμήσεις έχουν πολλά παρακλάδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή